Újjászületés 5000 forintért

Ez egy képek nélküli bejegyzés lesz egy olyan élményről, amit szerintem át kell élni személyesen, így elég nehéz lesz visszadnom a hangulatot és az érzést. Azért megteszem amit tehetek. Tehát úgy kezdődött, hogy elmentünk egy masszázsszalonba Shenzhenben…

Bejárat, fehér selyemruhába öltözött fiatalok köszöntenek. Áttanulmányozzuk az árlistát. Masszázs mellé ingyen zuhany, medence, frissítőterem, pingp-pong, billiárd és még ki tudja mire nem emlékszem. Szóval itt egy napot simán el lehet tölteni már első ránézésre is.

A recepciós hölgyek adnak egy-egy számmal jelölt karszalagot, majd a lépcsőn leérve 10 méterrel arrébb egy újabb fiú már el is veszi tőlünk és a (mágneszáras) kabinunkhoz kísér. Mindannyian kapunk egy-egy öltöztetőfiút, aki leveszi a zokninkat, lesegíti az inget, és mindent szépen összehajtva betesz a kabinunkba – én hozzá sem nyúltam. Egy pillanat, és már a kezünkön újra a karszalag, rajtunk pedig semmi más, mint egy papucs és egy törölköző – nem is kell más, mert a masszázsszalon szigorúan nemek szerint elválasztott terület – a masszőrlányokat leszámítva természetesen.

Utunk első állomása a zuhanyzó. Hátul üvegfal, aztán még egy üvegfal mögött a másik sor zuhanyzó, a kettő között orchideák és más növények. A polcon 6-8 féle különböző illatú tusfürdő, ki-ki használja amit szeret.

A kötelező zuhany után irány a medencetér. Törölköző a padra, irány a víz meztelenül. A medence három részre osztva, 36, 41 és 46 fokos szekciókkal. A 36 fokos vízben korlátozott mértékben lehet úszkálni. A 41 fokban alulról és oldalról masszírozó fekhelyek, valamint egy gombnyomásra induló teljes testet lefedő felülről induló masszázszuhany. Isteni. A medence közepe a 46 fokos, ez már kicsit éget, mikor először belemész, de van aki ezt szereti (pl. én :)) Ez a medencerész egy 4m sugarú kör, körbe paddal és folyamatosan cirkuláló vízzel. Frissen mért 59 kilós testsúlyom még éppen elég ahhoz, hogy a vízsugár ereje -ha nem ellenkezek – folyamatosan körbe-körbe pörgessen a medencébebn. Én rettentően élvezem, láthatóan másoknak is tetszett a műsor.

Amint kimész a vízből, egy úriember folyton odaszalad, hadd töröljön le. Ezt köszönjük, jelen esetben kihagyjuk. 20 perc fürdés után indulás tovább, útközben elhaladunk a kb 16 négyzetméteres szauna és hasonló méretű gőzkabin mellett. Ezt most szintén nem vesszük igénybe. Ja, még nem mondtam, mindenhol hófehér felületek és tökéletes tisztaság. A sarkon befordulva a gyapjúszőnyegre dobjuk a törölközőket, majd mindenki személyre szabott méretben kap egy szürke-fehér csíkos pizsamaszerű ruhát. Irány az emelet.

Egy emelettel följebb egy étteremmel lepnek meg minket. Vicces látvány egy étterem, ahol mindenki pizsamában vacsorázik, higyjétek el. 🙂 Irány még eggyel feljebb.

Hatalmas terem, mindenhol óriás zöld fotelek külön lábtámasszal törölközővel leterítve. Elfoglalunk egy sornyit. Mindenki beállíthatja magának elektromos gombokkal a kellemes dőlésszöget, maga elé hajthatja az LCD TV-t és a másik távirányítóval válogathat a műsorok közt. A fotelbe épített hangszóróból kellemes hangerővel szól választott műsorod. Ha nem tervezed a teljes masszázst, kérhetsz ide is lábmasszőr lányt. Mi csak italokat kérünk – és itt egy kicsit csorbul a tökéletes este, mert negyed óra alatt sem tudják rendesen kihozni a rendelést. Én azért nem vettem zokon, ivóvíz úgyis minden sarkon van ingyen hideg/meleg. 🙂

Most jön a kedvenc részem. Odafáradunk az érintőképernyős terminálhoz. Mindenki kedvére bejelölgeti milyen típusú masszázst szeretne (kínai tradícionális, thai, hongkongi, japán + egyebek), majd ezen belül választhat 10-12 egyéb jellegzetesség közül (száraz, vizes, olajos, stbstb…) az alapmasszázs ideje 90 perc, hosszabbítást szintén itt lehet kérni. Miután végzel a beállításokkal, megjelenik az adott masszázst nyújtó fiatal hölgyek választéka fényképekkel és röviden az adataikkal. életkor, magasság, beszélt nyelvek, tapasztalat, specialitások. Ez sem elég a döntéshez? Kattints a képre és rövid bemutatkozó videót nézhetsz meg az adott hölgyről. Hihetetlen…

Mindannyian választottunk (én: tradícionális kínai, szárazon), felkísérnek minket egy újabb emeletre. majd mindenkit egy privát, fával és kárpittal borított kis szobába kísérnek. Nem kell várni 2 percet sem és megérkezik a kívánt hölgy, mosolyogva. Hasra fekszem, mégis könnyedén veszem a lvegőt az ágyra vágott lyukon keresztül (ruhában, hiszen száraz masszázst kértem), letakar még egy törölközővel, majd elkezd masszírozni.

Jóformán hozzá sem ér a jobb vállamhoz, máris mondja ékes kínai nyelven (nem kértem angol nyelvtudást), hogy különösen kemények itt az izmok. Buzgón helyeslően hümmögök, azt most nem magyarázom el kínaiul, hogy persze, hiszen leestem bicajostul három emeletnyi lépcsőn pár éve és azóta nem az igazi a vállam.

Aztán kezdődik a masszázs a nyakamnál és a vállaimnál. Fáj. Nagyon. Érezni ahogy az izom apránkénr csúszik a csonton. Néha ordítani tudnék, de inkább csak ösztönösen megfeszítem az izmaim védekezésképp, azért se szólok. Tompán hallom, ahogy Balázs a szomszéd szobában úgy döntött, hogy inkább szól. Én pedig összeszorítom a fogaim és igyekszem elvonatkoztatni a fájdalomtól, arra gondolok, milyen jó lesz nekem, ha majd kimegyek innen. A lány pici ujjaival rettenetesen keményen húzgálja és gyúrja az izmaim a nyakam és a vállaim környékén. Néha picit abbahagyja az oldal vagy területváltáshoz, ekkor reménykedem, hogy nem folytatja tovább, de nem enged… úgy tíz perc után már nincs ereje az izmaimnak ösztönösen sem ellenkezni, úgy 20 perc után, mikor már úgy érzem nem maradt bőr a hátam felső részén, továbblépünk.

Jön a hátam alsó fele és a gerincem. Minden csigolyához benyúl és megmozgatja, a helyretolja. Ez is fáj, de ez már inkább kellemesen. Szépen haladunk lefelé, végig hason fekszem, ahol masszíroz ott csak a pizsama van rajtam, máshol törölköző is, néha a gyúrások között végighalad a testem nyomáspontjain a nyakamtól a lábam kisujjáig, természetesen a karjaimat is rendesen kezelés alá véve. Az egyes részek végeztével mindig lelazítja gyengéd rángatásokkal az adott területet.

Még kb. 30-35 perc lehet hátra, fordulunk. xianzai wo gei ni touan, mondja, elsőre persze nem értek belőle semmit, de aztán leesik, hogy persze, fejjmasszázs! Ezt egyszer még tanultam is, és emlékszem, elaludtam, miközben rajtam mutatták be a technikáját. Most is kellemesen elbóbiskoltam. A nyakamhoz érve megfogja a fejem hátsó részét és bizonyos pontokon szép lassan beleszúrja az ujját a tarkómba. Olyan, mintha az agyamat masszírozná, az egész testem elernyed és ellazul.

Mire kicsit magamhoz térek, már a lábaim mellett ül, és kitakarja az egyiket. Elkezdi masszírozni le-föl. Belső combon is, jaj, jaj. Ha meg kéne neveznem a legérzékenyebb testrészem, ez lenne az. Tudom hogy csak masszázs, de itt NAGYON érzékeny vagyok, no… Próbálom kontrolláltan kezelni a vérkeringésem, a napi hírekre gondolni, és hasonlók. Közben abban reménykedek, hogy jól tudtuk, hogy ezen a helyen nem jár alap kiszerelésben a “happy ending” és nem kell kellemetlen magyarázkodásba kezdenem majd.

Persze közönséges halandók saját vérkeringésüket nehezen tudják szabályozni bizonyos időn felül, ezen kívül engem ha egy tengeri uborka (ami lássuk be, egy ritka ronda jószág) simogatna a belső combomon, akkor is bajban lennék, nemhogy egy csinos fiatal lány – így bekövetkezett az a változás ágyéktájon, melyet annyira igyekeztem elkerülni. Na most kiderül, jól derítettük-e a fel a hely happy ending faktorát, gondoltam és már raktam össze magamban kínaiul a kibúvó mondatokat, de mint kiderült, a lány is készült…

Nem lepődött meg persze, befejezte az adott pár perces masszázsciklust, majd két ujjával benyúlt a belső combom és a medencém találkozásához, és egy adott ponton elkezdte nagyon erősen nyomni a testem. Én pedig éreztem, hogy kezdem nem érezni az adott pont alatt a lábam és más részeim. A lány nyomva tartotta ezt a pontot jó fél percig, éreztem ahogy a szívem egyre vadabban próbálta a vért lepumpálni a derekam alá, de vesztett. A helyzet délen kiindulási állapotba rendeződött, engem pedig (és 8000 kilométerre innen szerintem valahol tudat alatt az én örökké egyetlenemet is 🙂 végtelen megnyugvás töltött el.

Ez persze nem jelentette azt, hogy nem kellett ugyanezt az eljárást eljátszani a másik lábam esetében még egyszer, de hát mindig is közismert volt, milyen érzékeny lélek vagyok, hát most már az is közismert, hogy nem csak a lelkem érzékeny. 🙂

Hamarosan már végeztünk is, felültem az ágyon, nagyon nagyon szépen megköszöntem a munkáját, ő mosolygott, majd az átnyújtott borravaló-igazolólapon bejelöltem az alapár harmadát, de akár az összes pénzem is odaadtam volna némi gondolkodás után, annyira jól és frissen éreztem magam adott pillanatban.

Valahogy kivánszorogtam az zuhanyig és az öltözőig (még persze lehetett volna használni bármilyen medencét, szaunát, stb., de késő volt és megbeszéltük, hogy megyünk a masszázs után), 3 év óta először éreztem, hogy a jobb vállam is úgy áll, mint a bal és miközben ennek örültem és próbáltam visszaereszkedni a való világba, még azt is hagytam, hogy az öltöztetőfiú begombolja az ingem és bekösse a cipőm, pedig általában utálom az ilyet. Megfelelően honoráltam őt is, kint pedig aláírtam és befizettem a számlát, mely masszázzsal, szervízdíjjal és borravalókkal együtt sem érte el az 5000 maqyar forintot.

Kína – Európa: kiütéses győzelem. Ismét.

Tags: , , ,

5 hozzászólás to “Újjászületés 5000 forintért”

 1. Robi szerint:

  hello!

  Itt minden csudaszuper,szerintem felveszi a versenyt a te helyeiddel:)
  Ettunk roston sult tokehalat,minden bizonnyal aznap hajnalban fogtak.ISTENI VOLT.
  A masszazs pedig otthon is csucs szuper(ahova az Andi is jar).
  Ugyhogy a kiuteses gyozelem tulzas, de cafolj majd ram, ha kimegyek hozzatok Kinaba.

  szia
  u.i.:hozz nekem kinai sort (ekezet az itt nincs:))

 2. Mama szerint:

  Sziasztok Skacok!

  Hát csak így tudok a fiaimmal beszélni? Mi van veled Robi? Hallom ellpoták a mobilodat?
  Petyka! Én beneveznék egy ilyen masszázsra. Nagyon sokat nevettem. Az Andi tegnap telefonált, hogy most már fodrász. A Te “örök életre egyetlened” holnap már mint fodrász megcsinálja a hajamat.
  Mindenki nagyon vigyázzon magára!

  Sok-sok puszi: Mama

 3. Robi szerint:

  Nem en hanem a papa vesztette el a mobiljat.
  Kulonben minden oke, csak hazamenni nem lesz jo.Minden a nyakamba fog szakadni.
  No sebaj.
  Szombaton kora delutan mar tudlak hivni.
  puszi

 4. Tanto szerint:

  Szia

  Én hasonlókat éltem meg odakinn.
  És nekem nagyon tetszik az egész kínai mentalitás, de legionkábba kisebb, apróbb dolgok.
  Én eddig 6-szor voltam kinn 10-12 napokat, szinte csak utazva-dolgozva, egyedül.

  Sajnos egy ideje nem tudok menni.

  Érdekes, amiket írsz, én ugyanígy látom, láttam a dolgokat.

  Üdv
  tanto

 5. […] Irány a masszázs! Nem tudom a múltkori helyet, de némi netes keresgélés után találok szinte ugyanolyat. Mi a különbség? Ez […]