Archive for the ‘Peking’ Category

Peking keresztül-kasul

hétfő, november 15th, 2010

(tovább…)

A visszatérés…

vasárnap, november 14th, 2010

Majdnem másfél éve került fel az utolsó bejegyzés, több, mint két éve az utolsó Kínáról… Közben annyi minden történt… lett egy gyönyörű feleségem, egy fantasztikus fiam, egy szuper munkahelyem – szóval zajlott az élet, és az irány amerre haladt, tetszett, nagyon is.

De Kína nem ereszti az embert… ha egyszer megszeretted, nem lehet csak úgy elfelejteni és otthagyni. Nem is sikerült, itt vagyok megint. Pekingben, a hármas körgyűrű mentén egy szállodában, a hetedik emeleten. A hátam mögött szól a CCTV, két órát aludtam tegnap este, de annyira fel vagyok dobva, hogy még elalvás előtt leírom, mi történt az elmúlt 24 órában…
(tovább…)

Az olimpikonok nyomában…

kedd, október 21st, 2008

Éppa ma készült képeket rendezgettem, mikor elment az áram és sötétbe borult a szoba. Azóta is ez van. Tehát a mai bejegyzés létrejöttét köszönjétek meg a pekingi utcai fényszennyezésnek és a laptopom akkumulátorának.

Ma többek közt az olimpia helyszínén jártam…
(tovább…)

Segítség, itt ragadtam!!!

hétfő, október 20th, 2008

Pekingben. Szerencsére azért nem örökre, de szerdáig igen. Pedig már nagyon otthon lennék… de lássuk a sztorit, hogy történt! Ajánlom összehasonlítási alapnak azt a bejegyzést, ami leírja, milyen Németországban lekésni egy gépet. Nos, Kínában ilyen:

(tovább…)

Pekingi zárónapok és a Nagy Fal

szerda, május 7th, 2008

Eléggé megkésve bár, de azért a dokumentálás kedvéért álljon itt az utolsó két nap Pekingben. Shanghaiban még egy munkanap követte a másikat, amikor elvitt Kinsey várost és múzeumot látogatni, ebédeltünk egy jót és este szintén mászkáltam erre-arra, majd pedig a rákövetkező napon korán reggel indultunk Lilyvel és Balázzsal Pekingbe.

A reptéren kilométeres volt a biztonsági ellenőrzésnél a sor, ennek következtében sikerült jó negyed órás késéssel felszállnunk a gépre – és még nem mi voltunk az utolsók. Meglepő módon a pilóta gond nélkül behozta a késést Pekingbe menet.

Az első nap munkával telt. Elmentünk egy gyárat meglátogatni, ami nagyon érdekes volt, az egyetlen negatívum talán a pici, meleg és levegőtlen tárgyalóterem volt, ahol szégyenszemre majdnem leájultam a székről. Azért megoldottam valahogy. Ettünk a gyármenzán, megnéztük a termékeket, majd este elfoglaltuk a szállodánkban a helyet. Be lettem fizetve egy turistaútra, a szervezett turizmus poklainak legmélyebb bugyrába a badalingi Nagy Falhoz másnapra, hiszen mint Mao is megmondta, aki nem látta a falat, az nem járt Kínában – én pedig el szerettem volna mondani magamról, hogy jártam.

(tovább…)

Egy nap Pekingben

szombat, április 5th, 2008

Szóval ott tartottam, hogy bemegyek a városba. Átszaladtam még a szomszéd plázába ami egy elég luxusorientált hely. Az autószalonban a mercik alatt aranyhalak úszkáltak, felettük átlátszó veglapon jártak az érdeklődők. A boltban is volt minden ami csak kellhet. Nekem csak egy kis üveg víz kellett, megvettem és mentem a taxihoz.

A taxi bevitt a Tiananmen térre, 22RMB volt. A térré nem lehet felkészülni. Se a méreteire, se az emberek számára. De ezt akár érthetjük az egész városra is. Ha valami csak két utcára van, az egy kilométer. A tiltott város tetéjétől a Tiananmen alsó fele sétálva majdnem háromnegyed óra – ha meg se állsz nézelődni.

(tovább…)

A repülő és az érkezés

szombat, április 5th, 2008

Nos jó, mégis írok egy picit, mert a szomszéd bolt csak tízkor nyit, és kell vennem egy üveg vizet mielőtt elindulok a városba és fel kell váltanom a 100 yuant, mert a taxisok gyakran adnak vissza hamis ötvenest…

Szóval idértem. De hogy is? 14:30-kor indult a gép Ferihegyről, Hainan Airlines Boeing 767-300ER, 2-3-2 felosztásban. Első út, tehát az ablak mellé ültem, Balázs mellém a folyosóra. Még fel se eszméltem a felszállásból (amit szinte meg se lehetett érezni), már átléptük a Kárpátok vonalát és jött az ebéd. A kínait választottam, rizs csípős marhával, de úgy, hogy az bármelyik otthoni étterem (nem büfé) szinvonalát hozza. Szuper. 🙂 Valahol Ukrajna hátsó felében értünk be a sötétségbe, az első turbulencia pedig az Urálnál jött, aztán ment is. Dél-Szibéria felett repültünk, a városok narancssárgán világítottak bele az éjszakába.

(tovább…)

Pekingből jelentjük

szombat, április 5th, 2008

Egyben megérkeztem. 10 óra a repülőn alvás nélkül, egy gyors kultúrsokk amint kiléptünk az utcára, egy gyönyörű szálloda, akkora ágy mint a fél szobánk, szerencsére ingyen internet :), reggelire mindenféle húsokkal és gombákkal töltött batyuk, száznapos tojás, kimcsi, friss!!! ízletes!!! dinnye és ananász. Este mindenképpen tervezek többet írni, pár képet feltölteni és skype-on is elérhető leszek (otthoni idő szerint szerintem olyan du 4-6 körül), de most megyek megnézem a Tienanmen teret és a Tiltott várost. Remélem mindenre lesz időm. Nem szabad pihenni, mert azt mondták az első napon múlik az egész, ha estig kibírom alvás nélkül, akkor már át is álltam. Most reggel 9 óra van, szóval taxira fel 🙂